Uunikala
Mikäs olisikaan sen perinteisempää kotiruokaa kuin uunikala ja perunamuusi? Uunikalan kaveriksi valmistuu helposti perunamuusi Felix-perunamuusijauheesta. Kokeile tätä helppoa uunikalan ja perunamuusin reseptiä alta ja nauti!
No ratings yet
Kokkausaika 50 minutes mins
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 4
Ainesosat
- 800 g kalafileetä
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 6 katajanmarjaa rouhittuna
KUORRUTUS
- 2-3 Felix Suolakurkkulohkoja
- 1 ruukku tilliä silputtuna
- ½ ruukkua ruohosipulia silputtuna
- 150 g Felix Lohimajoneesia
- 120 g smetanaa
- 2 rkl Felix Tomaattipyreeta
- ½ dl Felix Ketsuppia
- ½ tl rouhittua valkopippuria
- 1 dl juustoraastetta (esim. emmental)
PERUNAMUUSI
- 4 dl vettä
- 4 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 1 pkt Felix Perunamuusia
- 2 kananmunan keltuaista
- 20 g voita sulatettuna
- 1 rkl korppu- tai pankojauhoja
- 1 sitruuna
Ohjeet
- Laita kalafilee uunivuokaan. Jos käytät lohta, niin vedä viillot kalan lihaan 3 cm:n välein. Mausta suolalla, rouhitulla pippurilla ja rouhituilla katajanmarjoilla. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kalan pintaan.
- Kuumenna vesi, maito ja mausteet kattilassa. Sekoita muusiaines joukkoon. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä 5 minuuttia. Lisää keltuaiset muusiin hyvin sekoittaen. Siirrä muusi tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin ja pursota se kalan ympärille. Valuta voisula muusipursotukselle ja ripottele korppujauhot pintaan.
- Paista uunin alatasolla 200 °C noin 30 minuuttia. Tarjoile sitruunalohkojen, raikkaan salaatin ja Felix-salaattikastikkeen kanssa.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!