Tuorekurkkusalaatti
Tuorekurkkusalaatti

Tuorekurkkusalaatti

Tämä salaatti sopii iltapalaksi, lisukkeeksi tai sellaisenaan pieneksi ateriaksi – juusto ja avokado tuovat ruokaisuutta. Maalaisleivän, raikkaan kurkun ja aiolin maku sopivat hyvin niin jouluun kuin uudenvuoden viettoon.
No ratings yet
Kokkausaika 30 minutes
Ruokalaji Joulu, Kasvisruoat, Salaatit
Annosmäärä 4

Ainesosat
  

  • 4 viipaletta maalaisleipää
  • 1 pss romaine-salaattia
  • ½ kurkkua ohuina viipaleina
  • 1 kpl fenkolia ohuina viipaleina
  • 1 oksa tilliä nypittynä
  • 2 kpl avokadoa viipaleina
  • 120 g Gruyére-juustoa pieninä kuutioina
  • 2 rkl voita
  • 1 dl kurkkua kuutioituna
  • 2 rkl Felix Aiolimajoneesia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria ja sormisuolaa viimeistelyyn

Ohjeet
 

  • Leikkaa maalaisleivästä kuutioita ja paista ne voissa rapeiksi. Laita ne talouspaperin päälle jäähtymään.
  • Leikkaa romaine-salaatit kookkaiksi paloiksi. Laita kurkku- ja fenkoliviipaleet jääveteen.
  • Levitä avokadot ja juusto uunipellille. Paahda pinta kaasulampulla tai uunissa grillivastuksen alla.
  • Sekoita tuoreet kurkkukuutiot, aiolimajoneesi, sitruunamehu ja suola yhteen.
  • Valuta kurkut ja fenkolit. Sekoita kaikki aineet kulhossa kastikkeen kera. Viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla.