Seesamipossu
Herkullisen mehevä seesamipossu maistuu erinomaisesti esimerkiksi perunalaatikon ja ruusukaalien kanssa. Sen vuoksi seesamipossu sopii mainiosti myös joulupöytään. Kokeile reseptiä alta!
No ratings yet
Kokkausaika 1 hour hr 30 minutes mins
Ruokalaji Joulu, Lämpimät ruoat
Annosmäärä 8 annosta
Ainesosat
- 1.3 kg viljaporsaan maustettu uunifilee
- ½ dl Felix Hunaja-Sinappi salaattikastiketta
- 1 rkl Felix Tomaattipyreeta
- ¾ dl seesaminsiemeniä
VUOKAAN
- 2 dl vettä
- ½ lihaliemikuutiota
- 16 pikkusipulia
Ohjeet
- Laita porsaanfilee uunivuokaan niin, että reunoille jää sipuleiden vaatima tila. Sekoita tomaattipyree ja salaattikastike keskenään ja levitä seos fileen pintaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Lisää vuokaan kuoritut pikkusipulit. Raasta päälle puolikas liemikuutio ja kaada vuokaan vesi. Paista 150 °C noin 60 - 75 minuuttia, kunnes lihalämpömittari näyttää 80 °C.
- Ota vuoka uunista. Peitä paisti foliolla ja anna levätä 15 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa paisti perunalaatikon ja ruusukaalien kanssa.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!