Satay kanavartaat
Herkulliset satay-kanavartaat maistuvat erilaisten kastikkeiden kanssa tarjoiltuna. Valmista itse kastike tai maistele vartaiden kanssa eri Felix-kastikkeita. Nämä kanavartaat maistuvat niin illanistujaisissa kaveriporukalla kuin perheen kanssa iltapalaksi.
No ratings yet
Kokkausaika 1 hour hr
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Naposteltavat, Street kitchen
Annosmäärä 12
Ainesosat
- 12 kpl hunajamarinoituja broilerin sisäfileitä
- 12 kpl grillivarrastikkuja
- suolaa
- 50 g voita tai rypsiöljyä
- Felix majoneesia
- tai salaatinkastiketta
SATAY-KASTIKE
- 1.5 dl maapähkinöitä tai suolapähkinöitä
- ½ keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tuore punainen chili
- 1 rkl kuorittua inkivääriä
- 0.25 dl rypsiöljyä
- 0.5 dl soijaa
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1.5 dl fariinisokeria
- 1 limetin mehu
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 dl kookosmaitoa
Ohjeet
- Pujota sisäfileet varrastikkuihin. Mausta kevyesti suolalla ja paista voissa kullanruskeiksi ja mehukkaan kypsiksi.
- Valmista satay-kastike:Hienonna sipuli, valkosipulit, chili sekä kuorittu inkivääri. Kuullota niitä pannulla öljyn kanssa ja lisää joukkoon myös juustokumina sekä fariinisokeri.
- Jäähdytä seos ja kaada tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen myös maapähkinät, kookosmaito, limetin mehu, soija sekä kalakastike. Sekoita blenderillä tasaiseksi ja tarkista maku.
- Kaada kulhoon ja nosta jääkaappiin maustumaan. Tarjoile kanavartaiden kanssa.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!