Punajuuri-graavilohi
Punajuuri sopii mainiosti graavilohen kaveriksi antaen lohelle samalla kauniin värin. Tarjoile punajuuri-graavilohi majoneesikastikkeen, leivän, perunoiden ja munanpuolikkaiden kanssa. Tämä herkullinen resepti sopii myös mainiosti osaksi joulupöytää!
No ratings yet
Kokkausaika 15 minutes mins
Ruokalaji Joulu
Annosmäärä 8 annosta
Ainesosat
- 800 g lohifileetä
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- ½ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
- ½ ruukkua tilliä
- 150 g Felix Kokonainen punajuuria
MAJONEESIKASTIKE
- 1 dl Felix Kruunumajoneesia
- ¾ dl Felix Sinappikurkkusalaattia
- 1 dl ranskankermaa
- ½ ruukkua tilliä silputtuna
VIIMEISTELYYN
- 2 tl korianterin siemeniä
- timjamia
Ohjeet
- Kuivaa lohifileen pinta talouspaperilla ja siirrä filee nahkapuoli alaspäin astiaan.
- Sekoita suola, sokeri ja pippuri keskenään ja levitä seos fileen pintaan. Silppua päälle tilli.
- Raasta punajuuret ohueksi ja painele raaste mausteiden päälle tiiviisti. Peitä kelmulla ja siirrä filee jääkaappiin. Anna maustua seuraavaan päivään.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
- Poista mausteet lohifileen pinnasta. Leikkaa filee nahkaa myötäillen ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja koristele timjamilla sekä korianterin siemenillä.
- Tarjoile majoneesikastikkeen, ruis- tai saaristolaisleivän, perunoiden ja munanpuolikkaiden kanssa.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!