felix Punajuuri graavilohi
felix Punajuuri graavilohi

Punajuuri-graavilohi

Punajuuri sopii mainiosti graavilohen kaveriksi antaen lohelle samalla kauniin värin. Tarjoile punajuuri-graavilohi majoneesikastikkeen, leivän, perunoiden ja munanpuolikkaiden kanssa. Tämä herkullinen resepti sopii myös mainiosti osaksi joulupöytää!
No ratings yet
Kokkausaika 15 minutes
Ruokalaji Joulu
Annosmäärä 8 annosta

Ainesosat
  

  • 800 g lohifileetä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
  • ½ ruukkua tilliä
  • 150 g Felix Kokonainen punajuuria

MAJONEESIKASTIKE

VIIMEISTELYYN

  • 2 tl korianterin siemeniä
  • timjamia

Ohjeet
 

  • Kuivaa lohifileen pinta talouspaperilla ja siirrä filee nahkapuoli alaspäin astiaan.
  • Sekoita suola, sokeri ja pippuri keskenään ja levitä seos fileen pintaan. Silppua päälle tilli.
  • Raasta punajuuret ohueksi ja painele raaste mausteiden päälle tiiviisti. Peitä kelmulla ja siirrä filee jääkaappiin. Anna maustua seuraavaan päivään.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
  • Poista mausteet lohifileen pinnasta. Leikkaa filee nahkaa myötäillen ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja koristele timjamilla sekä korianterin siemenillä.
  • Tarjoile majoneesikastikkeen, ruis- tai saaristolaisleivän, perunoiden ja munanpuolikkaiden kanssa.