Kalapihvit ja ruistikut
Kalapihvit ja ruistikut

Pienet kalapihvit ja ruistikut

Katuruokaa suomalaisella twistillä? Ruistikkuja ja kalapihvejä, kyllä kiitos! Maista miltä kalapihvit ja ruistikut maistuvat erilaisten kastikkeiden kera ja löydä oma suosikkiyhdistelmäsi.
No ratings yet
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Naposteltavat, Street kitchen
Annosmäärä 4

Ainesosat
  

KALAPIHVIT

  • 600 g turskaa
  • 150 g katkarapuja
  • ½ rkl sinappia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. tilli, kirveli, ruohosipuli)
  • 3 rkl riisijauhoja (esim. kokojyväriisijauhoja)
  • voita tai öljyä paistamiseen

RUISTIKUT

  • ½ pkt ruisvuokaleipää
  • voita

SALAATTI

VAALEANPUNAINEN REMOULADEKASTIKE

Ohjeet
 

  • Leikkaa kala paloiksi ja sekoita ne katkarapujen, sinapin ja suolan kanssa tehosekoittimessa. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi hienonnetut yrtit ja riisijauho.
  • Lisää kuumalle pannulle voi/öljy ja paista taikinasta pieniä pihvejä keskilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli, jotta pihveistä tulee kypsiä.
  • Leikkaa ruisleivästä paksuja tikkuja ja voitele ne joka puolelta voilla. Paista ruistikkuja kuivalla pannulla muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes ruistikut ovat hieman rapeita. Ripottele päälle halutessasi hieman suolaa.
  • Huuhtele salaatti ja valuta. Raasta kokonaiset punajuuret karkeaksi raasteeksi. Sekoita punajuuri, pähkinät ja salaatti keskenään, lisää hieman oliiviöljyä ja pippuria. Mausta halutessasi hippusella suolaa.
  • Leikkaa kokonaiset punajuuret ja kurkut pieniksi kuutioiksi ja lisää ne Felix American dressingin sekaan. Sekoita. Mausta remouladekastike tuoreilla yrteillä ja tarjoa kalapihvien ja ruistikkujen kanssa.