Perunapiirakat ja kananmuna-kurkkumajoneesi
Itse valmistetut lämpimät perunapiirakat maistuvat ihanalta kananmuna-kurkkumajoneesin kera. Kokeile reseptiä ja ihastu!
5 from 1 vote
Kokonaisaika 1 hour hr
Ruokalaji Leivonnaiset, Naposteltavat
Annosmäärä 15
Ainesosat
- 250 g pakasteruistaikinaa
- 1-2 dl ruisjauhoja kaulintaan
MUUSI
- 1 l maitoa
- 0.5 tl suolaa
- 30 g voita
- 1 pkt Felix perunamuusiaineksia
- 1 dl kermaa
TARJOILUUN
- 4 kananmunaa
- 1.5 dl Felix Kruunumajoneesia
- 2 dl Felix Maustekurkkukuutioita hyvin valutettuna
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl persiljasilppua
Ohjeet
- Sulata ruistaikina.
- Valmista muusi. Kuumenna maito, suola ja voi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, lisää perunamuusiainekset koko ajan hyvin sekoittaen. Anna muusin levätä 5 minuuttia ja sekoita kerma joukkoon. Pidä muusi lämpimänä, sillä silloin sen levittäminen on helpompaa.
- Leikkaa ruistaikina 14 - 16 osaan. Jauhota työpöytä hyvin. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne ohuiksi piirakankuoriksi (halkaisija noin 15 cm). Levitä noin 1 cm:n kerros muusia päälle ja rypytä reunat. Siirrä piirakat uunipellille leivinpaperin päälle leveän, jauhotetun lastan avulla.
- Paista uunissa 225 °C noin 15 - 20 minuuttia.
- Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Silppua kuoritut kananmunat ja sekoita silppu, valutetut Felix Maustekurkkukuutiot sekä mustapippuri majoneesiin. Siirrä tarjoilukulhoon ja ripottele persiljasilppu pinnalle.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!