Perunapiirakat ja kananmuna-kurkkumajoneesi
Perunapiirakat ja kananmuna-kurkkumajoneesi

Perunapiirakat ja kananmuna-kurkkumajoneesi

Itse valmistetut lämpimät perunapiirakat maistuvat ihanalta kananmuna-kurkkumajoneesin kera. Kokeile reseptiä ja ihastu!
5 from 1 vote
Kokonaisaika 1 hour
Ruokalaji Leivonnaiset, Naposteltavat
Annosmäärä 15

Ainesosat
  

  • 250 g pakasteruistaikinaa
  • 1-2 dl ruisjauhoja kaulintaan

MUUSI

TARJOILUUN

Ohjeet
 

  • Sulata ruistaikina.
  • Valmista muusi. Kuumenna maito, suola ja voi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, lisää perunamuusiainekset koko ajan hyvin sekoittaen. Anna muusin levätä 5 minuuttia ja sekoita kerma joukkoon. Pidä muusi lämpimänä, sillä silloin sen levittäminen on helpompaa.
  • Leikkaa ruistaikina 14 - 16 osaan. Jauhota työpöytä hyvin. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne ohuiksi piirakankuoriksi (halkaisija noin 15 cm). Levitä noin 1 cm:n kerros muusia päälle ja rypytä reunat. Siirrä piirakat uunipellille leivinpaperin päälle leveän, jauhotetun lastan avulla.
  • Paista uunissa 225 °C noin 15 - 20 minuuttia.
  • Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Silppua kuoritut kananmunat ja sekoita silppu, valutetut Felix Maustekurkkukuutiot sekä mustapippuri majoneesiin. Siirrä tarjoilukulhoon ja ripottele persiljasilppu pinnalle.