Perinteinen lihamakaronilaatikko
Mikä olisikaan herkullisempaa arkiruokaa kuin ihan se perinteinen lihamakaronilaatikko? Höysteeksi Felix ketsuppia ja lisukkeeksi herkullisia kurkkuviipaleita ja punajuurisäilykkeitä, ai että!
5 from 2 votes
Kokkausaika 55 minutes mins
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 6
Ainesosat
- 7,5 dl (400g) makaronia
- 1 iso sipuli
- 400 g naudan jauheliha 10%
- 2 tl öljyä
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 l maitoa
- 4 munaa
- 1/2 tl suolaa
- Felix Ketsuppia
Ohjeet
- Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Ruskista jauheliha tilkassa öljyä ja lisää sipuli. Paista, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
- Kaada kypsät makaronit ja jauheliha öljyttyyn uunivuokaan. Sekoita.
- Sekoita keskenään maito, munat ja suola. Kaada munamaito vuokaan.
- Paista makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!