Perinteinen kinkku-ananaspitsa pellillä
Ikuisuuskysymys: kuuluuko ananas pizzaan? No ainakin tähän pizzaan ananas kuuluu! Perinteinen kinkku-ananaspizza valmistuu pellillä uunissa. Viimeisen silauksen tähän herkkuun antaa sinihomejuusto (jonka voit myös halutessasi jättää pois). Kokeile reseptiä!
No ratings yet
Kokkausaika 1 hour hr 10 minutes mins
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Street kitchen
Annosmäärä 6
Ainesosat
- 2,5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 6-6,5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
Täyte
- 1-2 dl Felix Ketsuppia
- 100 g kinkkusuikaleita
- 250 g emmentaljuustoraastetta
- 2 tlk ananasrenkaita
- 150 g sinihomejuustoa
- pinnalle kuivattua oreganoa
Ohjeet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja puolet jauhoista. Alusta loput jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi. Taputtele tai kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Levitä pohjan päälle Felix ketsuppia. Lisää kinkkusuikaleet, juustoraaste, ananasrenkaat ja murustele päälle sinihomejuustoa. Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 20min. Viimeistele oreganolla.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!