Paistettu riisi
Paistettu riisi

Paistettu riisi

Tässä tulee resepti todelliseen arjen pikaruokaan – kokeile paistettua riisiä. Viime aikojen trendiherkku hurmaa helppoudellaan ja upottaa mukaansa myös edellispäivän riisin jämät! Lisää riisin joukkoon esimerkiksi kasviksia ja kananmunaa ja tarjoa sellaisenaan tai valitsemasi lisukkeen kera.
5 from 2 votes
Ruokalaji Kasvisruoat, Lämpimät ruoat

Ainesosat
  

  • 400 g basmatiriisiä
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • 3 kananmunaa
  • n. 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Ohjeet
 

  • Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio. Keitä riisi lähes kypsäksi ja valuta loppu neste pois.
  • Silppua sipuli ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeäksi. Lisää pannulle riisi ja paista sitä niin, että se alkaa saada vähän väriä ja muuttua rapsakaksi.
  • Tee riisiin kolot kananmunille. Anna kananmunien paistua hieman, mutta älä kypsäksi asti ja riko sitten rakenne lastalla.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pannu korianterilla, srirachakastikkeella ja Aiolimajoneesilla.