Makkarapelti
Makkarapelti ansaitsee kyllä pikaruoan klassikon tittelin! Mausteinen makkara, rapeat ranskanperunat, kukka- ja parsakaali sekaisin pellille ja uuniin. Helppoa, mutta maistuvaa pikaruokaa suoraan kotikeittiön uunista. Kruunaa annos tietenkin Felix-ketsupilla ja lisää majoneeseja oman makusi mukaan!
No ratings yet
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Street kitchen
Annosmäärä 4
Ainesosat
- 600 g Oolannin ranskanperunoita
- 400 g mausteista makkaraa
- 1 sipuli
- 200 g kukkakaalia
- 200 g parsakaalia
- 1/2 nippua timjamia
- 1 rkl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Felix Ketchupia
- valitsemaasi Felix-majoneesia
Ohjeet
- Pilko makkarat. Irrota parsakaalista ja kukkakaalista kukinnot ja leikkaa neljään osaan. Pilko sipuli kuutioiksi.
- Laita kaikki ainekset sekaisin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pirskottele päälle rypsiöljy. Ripottele sekaan timjamin lehdet ja mausta mustapippurilla. Kääntele vielä paistinlastalla sekaisin ja levitä uunipellille tasaisesti.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia ja kääntele paistinlastalla kypsennyksen puolivälissä.
- Ota pelti pois uunista ja pursota päälle runsaasti ketsuppia.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!