makkaraperunat ja ketsuppi
Makkaraperunat ja ketsuppia

Makkarapelti

Makkarapelti ansaitsee kyllä pikaruoan klassikon tittelin! Mausteinen makkara, rapeat ranskanperunat, kukka- ja parsakaali sekaisin pellille ja uuniin. Helppoa, mutta maistuvaa pikaruokaa suoraan kotikeittiön uunista. Kruunaa annos tietenkin Felix-ketsupilla ja lisää majoneeseja oman makusi mukaan!
No ratings yet
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Street kitchen
Annosmäärä 4

Ainesosat
  

  • 600 g Oolannin ranskanperunoita
  • 400 g mausteista makkaraa
  • 1 sipuli
  • 200 g kukkakaalia
  • 200 g parsakaalia
  • 1/2 nippua timjamia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • Felix Ketchupia
  • valitsemaasi Felix-majoneesia

Ohjeet
 

  • Pilko makkarat. Irrota parsakaalista ja kukkakaalista kukinnot ja leikkaa neljään osaan. Pilko sipuli kuutioiksi.
  • Laita kaikki ainekset sekaisin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pirskottele päälle rypsiöljy. Ripottele sekaan timjamin lehdet ja mausta mustapippurilla. Kääntele vielä paistinlastalla sekaisin ja levitä uunipellille tasaisesti.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia ja kääntele paistinlastalla kypsennyksen puolivälissä.
  • Ota pelti pois uunista ja pursota päälle runsaasti ketsuppia.