Linssi-juuressalaatti
Lämpimät ja täyteläiset salaatit sopivat erityisesti viileisiin ja pimeisiin iltoihin, mutta miksipäs ei muutenkin nautittavaksi! Linssit tuovat tähän salaattiin ruokaisuutta ja paahdetut juurekset taas erinomaista makua – koko aterian kruunaa raikas Jogurtti-ruohosipuli salaatinkastike. Kokeile alta helppoa ja terveellistä reseptiä helpottamaan arki-iltojasi.
No ratings yet
Ruokalaji Kasvisruoat, Lämpimät ruoat, Salaatit
Ainesosat
- 3 porkkanaa
- 3 kpl Felix Kokonainen punajuuria
- lehtikaalia
- ½ tlk kypsiä punaisia linssejä
- 200 g fetaa
- salaattisekoitusta (rucolaa, pinaattia tai muita vihreitä)
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl punajuurten lientä
- ½ tl timjamia
- 1 tl hunajaa
- suolaa ja pippuria
- Felix Kevyt Jogurtti-ruohosipuli salaattikastiketta
Ohjeet
- Lohko punajuuret neljään osaan ja kuori ja pilko porkkanat isoiksi lohkoiksi. Siirrä lohkot suureen kulhoon.
- Sekoita toisessa kulhossa timjami, hunaja, punajuuriliemi, suola ja pippuri, kaada öljyseos juuresten joukkoon ja sekoita huolellisesti.
- Paahda juureksia 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
- Aloita salaattipohjan valmistus huuhtelemalla linssit. Sekoita tarjoiluvadilla salaattiseos ja linssit keskenään. Lado päälle juurekset, murenna feta ja kruunaa salaatti Felix Kevyt Jogurtti-ruohosipuli salaatinkastikkeella.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!