Lindströmin falafelit punakaalipedillä
Lindströmin falafelit punakaalipedillä

Lindströmin falafelit punakaalipedillä

Lindströmin pihvit modernimpana versiona ja kaikenlisäksi vieläpä kasvisversiona! Falafeleiksi pyöräytetyt Lindströmit maistuvat erinomaisesti punakaalipediltä tarjoiltuna, kokeile reseptiä!
No ratings yet
Valmisteluaika 30 minutes
Kokkausaika 20 minutes
Ruokalaji Kasvisruoat, Lämpimät ruoat
Annosmäärä 4

Ainesosat
  

  • 1 prk (380/230g) kikherneitä
  • 200 g Felix punajuuria valutettuna
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 dl korppujahoja leivitykseen

Tarjoiluun:

Punakaalisalaatti:

  • 150 g punakaalia
  • 1/2 ruukku korianteria hienonnettuna
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 tl limemehua

Ohjeet
 

  • Valmista ensin punakaalisalaatti. Leikkaa punakaali ohuiksi siivuiksi veitsellä kulhoon. Voit käyttää apuna myös juustohöylää tai mandoliinia. Lisää kulhoon hienonnettu korianteri, sokeri ja limemehu. Anna maustua jääkaapissa.
  • Hienonna huuhdotut ja valutetut kikherneet sekä valutetut punajuuret monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kananmuna, perunajauhot, suola ja pippuri. Lisää lopuksi korppujauhot.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja juustokuminaa öljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää sipuliseos massan joukkoon. Pyörittele massasta kostutetuin käsin noin 30 pyörykkää ja kääntele ne korppujauhoissa.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista pyörykät kypsiksi keskilämmöllä 10–12 minuuttia välillä käännellen.
  • Kokoa annokset. Lämmitä pitaleivät kuivalla pannulla. Lisää päälle salaattisekoitus, sitten punakaalisalaattia, viipaloitua kurkkua ja falafelpyörykät. Viimeistele annokset Felix Jogurtti-ruohosipulikastikkeella ja Felix Hellfire -ketsupilla.