Limemarinoidut katkaravut grillissä
Herkulliset limemarinoidut katkarapuvartaat soveltuvat vaikka hellepäivän piknik-evääksi: tee esivalmistelut kotona ja grillaa vasta perillä! Tai nauti omalla kotipihalla tai parvekkeella, joka tapauksessa hyvää ja raikasta!
5 from 1 vote
Ruokalaji Naposteltavat, Street kitchen
Annosmäärä 4
Ainesosat
- 12 isoa katkarapua
- 2 limeä, sekä mehu että kuori
- 3 rkl oliiviöljyä
- ½ - 1 dl tuoretta korianteria
- ¼ tl chilihiutaleita
- suolaa ja pippuria
- 12 kpl grillivarrastikkuja
- 0.5 dl Felix American Dressing hampurilaiskastiketta
- 1 dl Felix-majoneesia oman maun mukaan
- 1 pieni salottisipuli
- 5 tippaa Tabascoa
- cayennepippuria
- paprikajauhetta
Ohjeet
- Kuori katkaravut, jätä pyrstöt halutessasi kiinni.
- Valmista seuraavaksi marinadi:Raasta limen kuoret ja purista mehu kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, hienonnettu korianteri, chilihiutaleet, suolaa ja pippuria.
- Laita katkaravut ja marinadi pakastuspussiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
- Liota grillivartaita vedessä 1/2 - 1 tunnin ajan.
- Sekoita Felix American Dressing hampurilaiskastike, Felix-majoneesi ja hienonnettu salottisipuli keskenään. Mausta seos oman maun mukaan Tabascolla, cayennepippurilla, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.
- Laita katkaravut grillivartaisiin ja grillaa niitä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Ripottele vartaille suolaa ja tarjoa kastikkeen kera.
Vinkki!
Vartaat sopivat hyvin myös piknik-eväiksi: tee esivalmistelut kotona ja nappaa mukaan kertakäyttögrilli, jolla voit valmistaa vartaat juuri ennen tarjoilua.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!