Lihapullat ja perunamuusi
Lihapullat ja perunamuusi

Kotoiset lihapullat

Kotoiset lihapullat ovat taatusti hyvä arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Perinteiset lihapullat maistuvat erinomaisesti maustekurkkujen ja perunamuusin kera tarjoiltuna, mutta sopii kaveriksi myös ketsuppi tai puolukkasurvos. Kokeile reseptiä alta ja löydä oma suosikkikokonaisuutesi lisukkeineen.
4 from 1 vote
Kokkausaika 1 hour
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 6

Ainesosat
  

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä tai kermaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • ¼ tl maustepippuria jauhettuna
  • 1 kananmuna
  • öljyä tai voita paistamiseen

Ohjeet
 

  • Mittaa lihapullien ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä 30 – 60 minuuttia. Pyöritä murekeseos pulliksi ja paista pannulla kauniin ruskeiksi ja kypsiksi öljy-rasvaseoksessa.
  • Tarjoa Felix Maku -viipalekurkkujen, muusin, paistettujen kirsikkatomaattien ja kastikkeen kanssa.