Kasvistortillarullat nyhtökauralla ja paprikamajoneesilla
Kasvistortillarullat nyhtökauralla ja paprikamajoneesilla

Kasvistortillarullat nyhtökauralla ja paprikamajoneesilla

Nyhtökauralla, kasviksilla ja paprikamajoneesilla täytetyt tortillarullat ovat loistava tapa lisätä kasvisruoan osuutta arjen ruokailuissasi. Kokeile reseptiä alta ja anna vegen viedä mennessään! Tortillarullat sopivat niin kotona nautittaviksi kuin myös piknikille mukaan.
No ratings yet
Kokkausaika 30 minutes
Ruokalaji Kasvisruoat, Naposteltavat, Street kitchen
Annosmäärä 6

Ainesosat
  

  • 2 pkt tortillalevyjä
  • 1 prk Felix Paprikamajoneesia
  • 1 kerä jääsalaattia
  • 5 isoa porkkanaa
  • 2 kurkkua
  • 1 pkt nyhtökauraa
  • 1 sipuli
  • ½ purjoa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kaurakermaa
  • öljyä paistamiseen
  • pippuria myllystä
  • nippu tuoretta basilikaa
  • chiliä maun mukaan

Ohjeet
 

  • Raasta kurkut ja porkkanat sekä hienonna salaatti. Siirrä ne sivuun hetkeksi ja valmista seuraavaksi nyhtökauratäyte. Hienonna sipuli ja purjo ja kuullota hetki öljyssä. Lisää nyhtökaura, mausteet ja lopuksi kaurakerma. Hauduta kannen alla kunnes nyhtökaura pehmenee.
  • Täytä seuraavaksi rullat. Levitä tortillalevyjen päälle ohut kerros paprikamajoneesia. Kasaa keskelle levyä pitkittäin ohut kerros salaattia, sitten porkkanaa ja kurkkua. Ripottele päälle noin ruokalusikallinen nyhtökauratäytettä. Rullaa levy tiiviiksi rullaksi ja tee seuraava rulla samaan tapaan
  • Kun kaikki rullat ovat valmiina, leikkaa kukin rulla neljään osaan niin, että joka toinen leikkaus menee viistoon ja joka toinen suoraan. Nosta valmiit palat pystyyn vino leikkauspinta ylöspäin.