Makkara-ratatouillevuoka
Lämmintä arkiruokaa! Tämä herkullinen makkara-ratatouillevuoka sisältää runsaasti kasviksia, halloumijuustoa sekä makkaraa. Voit valmistaa tästä myös kasvisversion vaihtamalla makkarat kasvismakkaroihin. Lisämakua annokseen tuo Felix-ketsuppi ja vegaaninen Savuchilimajoneesi, nam!
4.50 from 2 votes
Valmisteluaika 20 minutes mins
Kokkausaika 35 minutes mins
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 6
Ainesosat
- 500 g makkaraa tai kasvismakkaraa
- 1 (300g) kesäkurpitsa
- 3 (350g) tomaattia
- 2 (300g) keltaista paprikaa
- 250 g halloumijuustoa
- 1 rkl oliiviöljyä vuoan voiteluun
Kastike:
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 rkl Felix Tomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
- 4 rkl Felix ketsuppia
- 4 rkl Felix Vegaaninen Savuchilimajoneesia
- basilikaa
Ohjeet
- Viipaloi makkara, kesäkurpitsa, tomaatit. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paloiksi. Viipaloi myös halloumi-juusto.
- Kaada 20 x 30cm kokoiseen voideltuun uunivuokaan tomaattimurska ja lisää tomaattipyree. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi vuokaan. Lisää oregano, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja tasoita pinta.
- Lado päälle ainekset riveiksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
- Tarjoile vuoka ketsupin ja savuchilimajoneesin kanssa. Viimeistele tuoreella basilikalla.
Vinkki!
Saat ruuasta kasvisversion vaihtamalla makkaran kasvismakkaraan.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!