Kasvismakkara-ratatouillevuoka
Kasvismakkara-ratatouillevuoka

Makkara-ratatouillevuoka

Lämmintä arkiruokaa! Tämä herkullinen makkara-ratatouillevuoka sisältää runsaasti kasviksia, halloumijuustoa sekä makkaraa. Voit valmistaa tästä myös kasvisversion vaihtamalla makkarat kasvismakkaroihin. Lisämakua annokseen tuo Felix-ketsuppi ja vegaaninen Savuchilimajoneesi, nam!
4.50 from 2 votes
Valmisteluaika 20 minutes
Kokkausaika 35 minutes
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 6

Ainesosat
  

  • 500 g makkaraa tai kasvismakkaraa
  • 1 (300g) kesäkurpitsa
  • 3 (350g) tomaattia
  • 2 (300g) keltaista paprikaa
  • 250 g halloumijuustoa
  • 1 rkl oliiviöljyä vuoan voiteluun

Kastike:

  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl Felix Tomaattipyreetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä

Ohjeet
 

  • Viipaloi makkara, kesäkurpitsa, tomaatit. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paloiksi. Viipaloi myös halloumi-juusto.
  • Kaada 20 x 30cm kokoiseen voideltuun uunivuokaan tomaattimurska ja lisää tomaattipyree. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi vuokaan. Lisää oregano, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja tasoita pinta.
  • Lado päälle ainekset riveiksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
  • Tarjoile vuoka ketsupin ja savuchilimajoneesin kanssa. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Vinkki!

Saat ruuasta kasvisversion vaihtamalla makkaran kasvismakkaraan.