Homejuustolihapyörykät, lohkoperunat ja rakuunaporkkanat
Homejuustolla maustetut lihapyörykät ovat upean meheviä. Nämä herkulliset pyörykät sopivat mainiosti vaikkapa illanistujaisiin. Valmista seuraksi maukkaat lohkoperunat.
No ratings yet
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Street kitchen
Ainesosat
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl vettä
- 400-500 g jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli silputtuna
- 75 g sinihomejuustoa murustettuna
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
LOHKOPERUNAT
- 6-8 isoa perunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ripaus chilijauhetta
RAKUUNAPORKKANAT
- 1 l vettä
- 6 isoa porkkanaa
- 50 g voita tai margariinia
- 1 tl kuivattua rakuunaa
LISUKKEEKSI
Ohjeet
- Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi, anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää jauheliha ja kananmuna. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota sipulisilppua hetki. Jäähdytä.
- Lisää sipulisilppu jauhelihan joukkoon. Murusta sekaan sinihomejuusto, suola ja mustapippuri. Sekoita massa tasaiseksi.Pyöritä pieniksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paista kuumalla pannulla voissa käännellen.
- Pese perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon rypsiöljy, suola, paprikajauhe ja chilijauhe.Kaada seos perunalohkojen päälle ja sekoita mausteet joukkoon. Kypsennä 200-225 –asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
- Valmista seuraksi rakuunaporkkanat. Kuori ja paloittele porkkanat sopiviksi suupaloiksi. Keitä hetki suolalla maustetussa vedessä, kunnes porkkanoissa on vielä puruvastusta. Valuta vesi pois. Lisää joukkoon voi tai margariini sekä rakuunaa. Kuumenna, kunnes voi on sulanut.
Vinkki!
Valitse dippikastikkeeksi esim. Felix Aiolimajoneesia tai Paprikamajoneesia.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!