Hedelmäinen halloumsalaatti
Raikkaat hedelmät sopivat erinomaisesti yhteen ihanan suolaisen ja lämpimän halloumjuuston kanssa. Raikas salaatti saa rouskuvaa suutuntumaa ja täyteläisyyttä siemenistä ja pekaanipähkinöistä. Valmista herkullisen täyttävä hedelmäinen halloumsalaatti vaikka lounaaksi ja nauti!
No ratings yet
Ruokalaji Salaatit
Annosmäärä 4
Ainesosat
- 300 g halloumia
- Felix Tomaatti-Chili salaattikastiketta
- 200 g salaattisekoitusta
- 1 persimon
- 2 appelsiinia
- ½ kurkku
- 1 ruukku tuoretta minttua
- 1 dl salaattisiemensekoitusta
- 1 rs kirsikkatomaatteja
- 1 rs mansikoita
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 1 rkl hunajaa
Ohjeet
- Siivuta halloumi noin 1/2 cm paksuisiksi siivuiksi ja grillaa tai paista pannulla kauniin värisiksi. Kun halloumit ovat valmiita, lisää päälle hunaja.
- Leikkaa tomaatit puoliksi ja kurkku siivuiksi. Kuori appelsiini veitsellä ja leikkaa lohkot irti niin, ettei niihin jää kalvoa.
- Irrota mansikoista kannat ja leikkaa mansikat puoliksi.
- Asettele salaattisekoitus lautasen pohjalle ja pirskottele päälle salaatinkastiketta. Lisää lautaselle vuorotellen halloumia, kurkkua, tomaattia, appelsiinia ja mansikoita.
- Ripottele päälle salaattisiemensekoitusta ja pekaanipähkinöitä. Viimeistele annos salaatinkastikkeella.
Vinkki!
Käytä salaatinkastikkeen sijaan valitsemaasi Felix-majoneesia! Erityisen hyvin annokseen sopivat chiliä tai valkosipulia sisältävät vaihtoehdot.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!