Grillattu kukkakaalileike ja bataattia
Ihanan lämpöistä kasvisruokaa kukkakaalista ja bataatista. Kukkakaalileike maistuu erinomaiselta itse valmistetun yrttiöljyn kera tarjottuna. Tämän annoksen voit valmistaa joko parilalla tai uunissa kypsentäen. Kokeile reseptiä!
1 from 1 vote
Kokkausaika 45 minutes mins
Ruokalaji Kasvisruoat, Lämpimät ruoat
Annosmäärä 4
Ainesosat
- 1 (600g) keskikokoinen kukkakaali
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria myllystä
Yrttiöljy
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 luomu sitruuna (2 rkl mehua ja 1 tl raastettua kuorta)
- 1/2 tl suolaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
Grillattu bataatti
- 1 (500g) bataatti
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2 tl chilirouhetta
- 1/2 tl suolaa
Lisäksi
- 200 g fetajuustoa
- Felix Savuchilimajoneesia
- Felix Hellfire -ketsuppia
Ohjeet
- Leikkaa kukkakaali noin 2 cm paksuiksi siivuiksi. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Kuori bataatti ja leikkaa se noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään öljy, paprikajauhe, juustokumina, chilirouhe ja suola. Hiero mausteseosta bataattiviipaleiden pintaan.
- Valmista yrttiöljy. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta.
- Grillaa kukkakaalipihvejä ja bataattia parilalla noin 15 minuuttia välillä käännellen. Sivele yrttiöljyä kukkakaalin pintaan paiston loppuvaiheessa.
- Siirrä grillatut kukkakaalit ja bataatit tarjoiluastiaan. Valuta kukkakaalien päälle lisää yrttiöljyä. Murustele bataattipalojen päälle fetajuustoa ja viimeistele savuchilimajoneesilla sekä Hellfire -ketsupilla oman makusi mukaan. Koristele tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.
Vinkki!
Voit valmistaa ruoan myös uunissa. Siirrä kukkakaalit ja bataatit uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 min. Tarkista kypsyys!
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!