Grillattu feta-parsakaali-perunasalaatti
Herkullinen perunasalaatti vähän modernimmalla twistillä! Maistuvaa fetajuustoa ja rapeaa parsakaalia perunasalaatin joukossa tarjoiltuna - kyllä toimii! Felix Tomaatti-Chili salaatinkastike kruunaa annoksen.
No ratings yet
Valmisteluaika 25 minutes mins
Kokkausaika 30 minutes mins
Ruokalaji Kasvisruoat, Salaatit
Ainesosat
- 600 g perunaa (kiinteä) tai varhaisperunaa
- 2 punasipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
- 150 g varsiparsakaalia
- 200 g fetajuustoa
- 1 dl Felix Tomaatti-Chili salaatinkastiketta
- 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
- 1 tl chilirouhetta
Ohjeet
- Pese perunat huolella. Keitä perunoita 10 minuuttia kuorineen suolatussa vedessä (1 litravettä + 1 tl suolaa). Kuori perunat halutessasi. Leikkaa lohkoiksi ja siirrä kulhoon.
- Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi perunoiden joukkoon. Mittaa päälle oliiviöljy, suola ja rouhittu mustapippuri. Sekoita hyvin.
- Grillaa perunat ja sipulit kypsiksi. Grillaa lopuksi myös varsiparsakaalit kevyesti.
- Siirrä perunat, sipulit ja varsiparsakaali tarjoiluastiaan. Murustele fetajuusto salaatin päälle.
- Valuta päälle salaattikastiketta ja viimeistele salaatti tuoreella basilikalla sekä chilirouheella.
Vinkki!
Voit valmistaa perunat myös uunissa. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja paista noin 15 minuuttia. Lisää sipulit ja varsiparsakaalit ja jatka paistamista 10 minuuttia.
Vinkki salaatinkastikkeelle: salaatinkastikkeeksi sopii myös Felix Vegaaninen lime-aiolimajoneesi.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!