Graavilohi piparjuurikastikkeella
Graavilohi on monen joulupöydän tähti, eikä suotta. Mutta mitäpä jos tänä jouluna toisit kalapöytään pientä twistiä? Piparjuurikastike sopii graavatun lohen kanssa täydellisesti ja tuo pientä vaihtelua (sekä potkua!) joulupöytään. Ja sopii muuten myös muiden kalapöydän herkkujen kanssa. Nappaa ohje alta ja ihastu.
No ratings yet
Ruokalaji Joulu
Ainesosat
- 700 g lohifileetä
- 3 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 ruukkua tilliä
Piparjuurikastike
- 1 dl Felix kruunumajoneesia
- 150 g creme fraichea
- 1 tl Felix piparjuuritahnaa
- 1/3 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Ohjeet
- Kuivaa lohifileen pinta talouspaperilla ja siirrä lohi nahkapuoli alaspäin astiaan.
- Sekoita suola ja sokeri ja levitä seos fileen pintaan. Silppua päälle tilliä.
- Peitä kelmulla, laita kalan päälle pieni paino ja siirrä jääkaappiin. Anna maustua seuraavaan päivään.
- Ennen tarjoilua valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta joulupöytään!
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!