Falafelit
Falafelit

Falafelit

Oletko koskaan tehnyt itse falafeleja? Falafelit ovat ihania kikherneistä tehtyjä kasvispyöryköitä, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlapöytäänkin. Aioli-majoneesi on näille täydellinen kaveri.
1 from 1 vote
Ruokalaji Kasvisruoat, Lämpimät ruoat, Naposteltavat

Ainesosat
  

  • 2 prk liotettuja kikherneitä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu silputtua persiljaa
  • 1 nippu silputtua korianteria
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • mustapippuria
  • seesaminsiemeniä

PAISTAMISEEN

  • rypsiöljyä

Ohjeet
 

  • Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja hurauta tasaiseksi massaksi. Massa saa jäädä hieman karkeaa.
  • Anna massan vetäytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
  • Kostuta kädet ja pyörittele massasta pyöryköitä. Pyörittele pyörykät seesaminsiemenissä ja paista rypsiöljyssä pannulla.