Blinit
Blinit

Blinit

Perinteisesti suolakurkuilla, hillosipuleilla ja jogurttimajoneesilla tarjoiltavat blinit pienempään tai isompaan nälkään. Blinit sopivat mainiosti myös naposteltavien pöytään.
No ratings yet
Valmisteluaika 2 hours
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Naposteltavat

Ainesosat
  

  • 4 dl täysmaitoa
  • 1/2 pala hiivaa
  • 4 dl tattarijauhoja tai
  • 2 dl tattarijauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 50 g voisulaa

Paistamiseen

  • 150 g kirkastettua voita

Tarjoiluun

Ohjeet
 

  • Lämmitä maito 40-asteiseksi. Lisää hiiva, suola ja jauhot hyvin sekoittaen.
  • Erota munankeltuaiset ja -valkuaiset. Lisää keltuaiset ja voisula taikinaan. Peitä ja anna kohota lämpimässä 2 - 4 tuntia.
  • Blinitaikinaa voi kohottaa myös jääkaapissa 1 - 2 vrk. Ota taikina pari tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
  • Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää vaahto kevyesti sekoittaen taikinaan. Kuumenna blinipannut, lisää rasva ja anna ruskistua hiukan. Valuta isoon blinipannuun noin 1 1/2 dl taikinaa.
  • Paista pulleat ja kuohkeat blinit keskilämmöllä kypsiksi. Käännä paiston puolivälissä ja lisää käännön yhteydessä hiukan rasvaa pannuun.
  • Sekoita majoneesi ja jogurtti. Leikkaa suolakurkut pitkiksi lohkoiksi ja silppua hillosipulit. Laita lisukkeet ja hunaja tarjoiluastioihin ja tarjoa vastapaistettujen blinien kanssa.

Vinkki!

Tarjoa blinien kanssa Felix Kurkkusalaattia ja Felix Valkosipulikastiketta.
---
Tarjoa blinien kanssa Felix Kuutiopunajuuresta ja Felix Kreikkalaisesta salaatinkastikkeesta ja oliiveista tehtyä salaattia.
---
Kirkastettu voi. Sulata voi miedolla lämmöllä kasarissa. Jäähdytä huoneenlämmössä, kunnes maito-osa on kokonaan laskeutunut kasarin pohjalle. Valuta keltainen, kirkastunut voi puhtaaseen astiaan. Laita jääkaappiin ja käytä blinien paistamiseen tai muuhun ruoanvalmistukseen.