Grillattu kukkakaalileike ja bataattia
Grillattu kukkakaalileike ja bataattia

Grillattu kukkakaalileike ja bataattia

Ihanan lämpöistä kasvisruokaa kukkakaalista ja bataatista. Kukkakaalileike maistuu erinomaiselta itse valmistetun yrttiöljyn kera tarjottuna. Tämän annoksen voit valmistaa joko parilalla tai uunissa kypsentäen. Kokeile reseptiä!
1 from 1 vote
Kokkausaika 45 minutes
Ruokalaji Kasvisruoat, Lämpimät ruoat
Annosmäärä 4

Ainesosat
  

  • 1 (600g) keskikokoinen kukkakaali
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä

Yrttiöljy

  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 luomu sitruuna (2 rkl mehua ja 1 tl raastettua kuorta)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi

Grillattu bataatti

  • 1 (500g) bataatti
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1/2 tl suolaa

Ohjeet
 

  • Leikkaa kukkakaali noin 2 cm paksuiksi siivuiksi. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  • Kuori bataatti ja leikkaa se noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään öljy, paprikajauhe, juustokumina, chilirouhe ja suola. Hiero mausteseosta bataattiviipaleiden pintaan.
  • Valmista yrttiöljy. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta.
  • Grillaa kukkakaalipihvejä ja bataattia parilalla noin 15 minuuttia välillä käännellen. Sivele yrttiöljyä kukkakaalin pintaan paiston loppuvaiheessa.
  • Siirrä grillatut kukkakaalit ja bataatit tarjoiluastiaan. Valuta kukkakaalien päälle lisää yrttiöljyä. Murustele bataattipalojen päälle fetajuustoa ja viimeistele savuchilimajoneesilla sekä Hellfire -ketsupilla oman makusi mukaan. Koristele tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Vinkki!

Voit valmistaa ruoan myös uunissa. Siirrä kukkakaalit ja bataatit uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 min. Tarkista kypsyys!