silakkapihvit ja perunat
silakkapihvit ja perunat

Perinteinen silakkapihvi-perunapelti

Klassikkoyhdistelmä: silakkapihvit ja perunat! Kylkeen aiolimajoneesia ja johan saa tämäkin retroruoka uutta potkua. Kokeile reseptiä!
No ratings yet
Valmisteluaika 45 minutes
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 4

Ainesosat
  

  • 500 g silakkafileitä
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 5 rkl ruiskorppujauhoja

Lisäksi:

  • 600 g keitettyjä ja kuorittuja perunoita
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 1 dl Felix Aiolimajoneesia

Ohjeet
 

  • Paloittele keitetyt perunat kulhoon. Lisää hienonnettu öljy ja suola. Pyörittele perunoita kulhossa ja kaada ne uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Paista perunoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista sillä välin silakkapihvit.
  • Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle ja etsi jokaiselle fileelle samankokoinen pari. Ripottele fileiden päälle suolaa ja mustapippuria. Levitä voita toiselle puolikkaalle. Lisää hienonnettua tilliä ja nosta toinen filee päälle. Siirrä pihvit pellille leivinpaperin päälle. Voitele fileiden pinta öljyllä ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
  • Siirrä perunat pellin toiselle puolelle ja lisää silakkapihvit toiselle puolelle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
  • Viimeistele perunat tuoreella hienonnetulla tillillä ja tarjoile Felix Aiolimajoneesin kanssa.