Täytetyt kesäkurpitsat
Arkiruokavinkki: Kotimainen kesäkurpitsa kannattaa hyödyntää erityisesti sen sesongissa, joten sitä kannattaa hyödyntää kokkailuissa – edullista ja hyvää! Nappaa tästä herkullinen resepti täytettyihin kesäkurpitsoihin. Ketsuppia päälle ja maistuu niin aikuisille kuin lapsille.
3.34 from 3 votes
Ruokalaji Kasvisruoat, Lämpimät ruoat
Ainesosat
- 2-4 kesäkurpitsaa
- 1 pkt kaurajauhista tai jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- öljyä
- 1/2 tuubia Felix Tomaattipyreeta
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1/2 dl Felix Ketsuppia
- 1 tl suolaa
- 1 tl pizzamaustetta
- 1 pss juustoraastetta
Ohjeet
- Halkaise kesäkurpitsat pystysuunnassa ja koverra niistä pehmeä keskusta ulos ja siirrä sivuun.
- Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää pannulle jauhelihat tai kaurajauhis ja paista kypsäksi.
- Lisää pannulle tomaattimurska, tomaattipyree, ketsuppi ja mausteet. Lisää joukkoon koverrettu kesäkurpitsan sisus ja anna muhia n. 10 minuuttia.
- Lusikoi täyte kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle juustoraaste.
- Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes juusto on kauniin kullanruskeaa. Purista päälle ketsuppia ja nauti!
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!