Täytetyt kesäkurpitsat
Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat

Arkiruokavinkki: Kotimainen kesäkurpitsa kannattaa hyödyntää erityisesti sen sesongissa, joten sitä kannattaa hyödyntää kokkailuissa – edullista ja hyvää! Nappaa tästä herkullinen resepti täytettyihin kesäkurpitsoihin. Ketsuppia päälle ja maistuu niin aikuisille kuin lapsille.
3.34 from 3 votes
Ruokalaji Kasvisruoat, Lämpimät ruoat

Ainesosat
  

  • 2-4 kesäkurpitsaa
  • 1 pkt kaurajauhista tai jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • öljyä
  • 1/2 tuubia Felix Tomaattipyreeta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1/2 dl Felix Ketsuppia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pizzamaustetta
  • 1 pss juustoraastetta

Ohjeet
 

  • Halkaise kesäkurpitsat pystysuunnassa ja koverra niistä pehmeä keskusta ulos ja siirrä sivuun. 
  • Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää pannulle jauhelihat tai kaurajauhis ja paista kypsäksi.
  • Lisää pannulle tomaattimurska, tomaattipyree, ketsuppi ja mausteet. Lisää joukkoon koverrettu kesäkurpitsan sisus ja anna muhia n. 10 minuuttia.
  • Lusikoi täyte kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle juustoraaste.
  • Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes juusto on kauniin kullanruskeaa. Purista päälle ketsuppia ja nauti!