Yoshin riisikulho
Erilaiset kulhot, ‘bowlit’, ovat trendikästä ruokaa, joista saa pienillä muutoksilla muokattua aina uudenlaisen annoksen. Tämä Yoshin riisikulho rakentuu entrecôte-pihvien ympärille, mutta voit kokeilla reseptiä myös eri proteiininlähdettä käyttäen.
No ratings yet
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 4
Ainesosat
MARINADI
- 4 rkl soijakastiketta
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 tl oliiviöljyä
- pieni pala raastettua inkivääriä
- 2 kpl entrecôte-pihviä (á 200 g)
PIKKELÖITY PUNASIPULI
- 2 punasipulia
- ½ dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
KASTIKE
- 1 dl Felix Kruunumajoneesia
- ½ dl Felix Aiolimajoneesia
- 1 dl paksua jogurttia
- 3 tl Felix Piparjuuritahnaa
SUSHIRIISI
- 4 dl vettä
- 250 g sushiriisiä
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 2 rkl riisiviinietikkaa tai etikkaa
TARJOILUUN
- paahdettuja seesaminsiemeniä
Ohjeet
- Sekoita marinadiainekset ja laita entrecote-pihvit marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä 30–60 minuuttia. Halkaise punasipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna etikka, sokeri ja vesi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita sipuliviipaleet joukkoon. Jäähdytä.
- Sekoita kastikkeen aineet. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan, mausta sokerilla, suolalla ja etikalla. Grillaa tai paista pihvejä pari minuuttia per puoli. Kääräise pihvit alumiinifolioon ja anna makujen tasaantua 10 minuuttia.
- Annostele riisi kulhoihin, lisää pihvisuikaleet, punasipuli ja kastike. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!