Riisikulho
Riisikulho

Yoshin riisikulho

Erilaiset kulhot, ‘bowlit’, ovat trendikästä ruokaa, joista saa pienillä muutoksilla muokattua aina uudenlaisen annoksen. Tämä Yoshin riisikulho rakentuu entrecôte-pihvien ympärille, mutta voit kokeilla reseptiä myös eri proteiininlähdettä käyttäen.
No ratings yet
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 4

Ainesosat
  

MARINADI

  • 4 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • pieni pala raastettua inkivääriä
  • 2 kpl entrecôte-pihviä (á 200 g)

PIKKELÖITY PUNASIPULI

  • 2 punasipulia
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä

KASTIKE

SUSHIRIISI

  • 4 dl vettä
  • 250 g sushiriisiä
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl riisiviinietikkaa tai etikkaa

TARJOILUUN

  • paahdettuja seesaminsiemeniä

Ohjeet
 

  • Sekoita marinadiainekset ja laita entrecote-pihvit marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä 30–60 minuuttia. Halkaise punasipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna etikka, sokeri ja vesi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita sipuliviipaleet joukkoon. Jäähdytä.
  • Sekoita kastikkeen aineet. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan, mausta sokerilla, suolalla ja etikalla. Grillaa tai paista pihvejä pari minuuttia per puoli. Kääräise pihvit alumiinifolioon ja anna makujen tasaantua 10 minuuttia.
  • Annostele riisi kulhoihin, lisää pihvisuikaleet, punasipuli ja kastike. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä.