Tuorekurkkusalaatti
Tämä salaatti sopii iltapalaksi, lisukkeeksi tai sellaisenaan pieneksi ateriaksi – juusto ja avokado tuovat ruokaisuutta. Maalaisleivän, raikkaan kurkun ja aiolin maku sopivat hyvin niin jouluun kuin uudenvuoden viettoon.
No ratings yet
Kokkausaika 30 minutes mins
Ruokalaji Joulu, Kasvisruoat, Salaatit
Annosmäärä 4
Ainesosat
- 4 viipaletta maalaisleipää
- 1 pss romaine-salaattia
- ½ kurkkua ohuina viipaleina
- 1 kpl fenkolia ohuina viipaleina
- 1 oksa tilliä nypittynä
- 2 kpl avokadoa viipaleina
- 120 g Gruyére-juustoa pieninä kuutioina
- 2 rkl voita
- 1 dl kurkkua kuutioituna
- 2 rkl Felix Aiolimajoneesia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- mustapippuria ja sormisuolaa viimeistelyyn
Ohjeet
- Leikkaa maalaisleivästä kuutioita ja paista ne voissa rapeiksi. Laita ne talouspaperin päälle jäähtymään.
- Leikkaa romaine-salaatit kookkaiksi paloiksi. Laita kurkku- ja fenkoliviipaleet jääveteen.
- Levitä avokadot ja juusto uunipellille. Paahda pinta kaasulampulla tai uunissa grillivastuksen alla.
- Sekoita tuoreet kurkkukuutiot, aiolimajoneesi, sitruunamehu ja suola yhteen.
- Valuta kurkut ja fenkolit. Sekoita kaikki aineet kulhossa kastikkeen kera. Viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!