Peruna-juuressalaatti
Tämä salaatti on herkullinen syyssalaatti, mutta voit tuunata salaattia myös vuodenaikaan sopivaksi hyödyntäen eri kauden kasviksia. Salaatin voit tarjota lämpimänä tai kylmänä, ihan oman maun mukaan. Salaattiin lisämakua tuo Felixin Amerikkalaiset kurkkuviipaleet sekä maukas kastike. Kokeile ja maista! Reseptin Felixille kehitti Hellapoliisi.
No ratings yet
Kokkausaika 40 minutes mins
Ruokalaji Kasvisruoat, Salaatit
Annosmäärä 6
Ainesosat
- 1 kg perunoita
- 500 g porkkanoita
- 200 g palsternakkaa
- 300 g parsakaalia
- 100 g Felix Amerikkalaisia kurkkuviipaleita
- 200 g fetajuustoa
- suolaa
PAISTAMISEEN
- 3 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
KASTIKE
- ¾ dl öljyä
- 1 rkl sinappia
- ripaus suolaa
- ½ sitruunan mehu
KORISTELUUN
- 30 g rucolaa
Ohjeet
- Pese perunat hyvin ja paloittele lohkoiksi. Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa reiluiksi suupaloiksi. Uuden sadon porkkanat ovat kauniita pitkittäin puoliksi leikattuna. Irrota parsakaalista kukinnot.
- Kuumenna öljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä. Siirrä ne uunipellille ja lisää joukkoon suola. Kypsennä 200 °C uunin keskiritilätasolla, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää joukkoon herkullisen makeita Amerikkalaisia kurkkuviipaleita ja murusta päälle fetajuusto.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten joukkoon. Sekoita. Koristele salaatti rucolalla juuri ennen tarjoilua.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!