Paistettu riisi
Tässä tulee resepti todelliseen arjen pikaruokaan – kokeile paistettua riisiä. Viime aikojen trendiherkku hurmaa helppoudellaan ja upottaa mukaansa myös edellispäivän riisin jämät! Lisää riisin joukkoon esimerkiksi kasviksia ja kananmunaa ja tarjoa sellaisenaan tai valitsemasi lisukkeen kera.
5 from 2 votes
Ruokalaji Kasvisruoat, Lämpimät ruoat
Ainesosat
- 400 g basmatiriisiä
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia
- 1 porkkana
- 3 kananmunaa
- n. 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
LISÄKSI
Ohjeet
- Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio. Keitä riisi lähes kypsäksi ja valuta loppu neste pois.
- Silppua sipuli ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeäksi. Lisää pannulle riisi ja paista sitä niin, että se alkaa saada vähän väriä ja muuttua rapsakaksi.
- Tee riisiin kolot kananmunille. Anna kananmunien paistua hieman, mutta älä kypsäksi asti ja riko sitten rakenne lastalla.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pannu korianterilla, srirachakastikkeella ja Aiolimajoneesilla.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!