Lammas-punajuuripata
Tämä mehevä lammas-punajuuripata saa veden kielelle! Pataruoat ovat erityisen hyviä etenkin talvella kun ulkona on viileää ja kaipaat ihanan lämmintä ruokaa. Pataa saa myös kerralla tehtyä isomman satsin, joka täyttää monen nälkäisen vatsan.
No ratings yet
Kokkausaika 2 hours hrs
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 6
Ainesosat
- 800 g karitsan paahtopaistia tai lampaanpaistia
- 2 + 1 dl Felix Kevyt Jogurtti-ruohosipuli salaattikastiketta
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- ¼ dl oliiviöljyä
- 5 dl keittojuureksia kuutioituna (esim. porkkana, lanttu, palsternakka, selleri, purjo)
- 5-6 dl lihalientä (5 - 6 dl vettä + 1 lihaliemikuutio)
- ½ prk Felix Kuutiopunajuuria
- 1 ruukku lehtipersiljaa tai korianteria
Ohjeet
- Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Sekoita Felix jogurtti-ruohosipulisalaattikastike, valkosipulinkynsi, mausteet ja suola. Lisää lammaskuutiot kulhoon ja sekoita hyvin. Peitä kannella tai kelmulla ja laita pariksi vuorokaudeksi viileään. Ota lihakuutiot huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
- Kuumenna öljy laakeassa paistinpannussa tai padassa ja ruskista lihakuutiot kahdessa erässä. Laita lihat ja kasviskuutiot pataan, kaada lihaliemi päälle ja hauduta 30 minuutista 1 – 2 tuntiin. Haudutusaika riippuu paistikuutioiden koosta ja lampaan laadusta. Lisää valutetut Felix punajuurikuutiot, Felix jogurtti-ruohosipulisalaattikastike kypsentämisen loppupuolella. Silppua korianteria tai lehtipersiljaa pinnalle.
Vinkki!
Lammas-punajuuripadan haudutusaika riippuu paistikuutioiden koosta ja lampaan laadusta. Karitsan paahtopaisti kypsyy nopeasti. Jos käytät pataan lampaanpaistia, sen kypsennysaika on pitempi. Tarkista kypsyys leikkaamalla yksi lihapala ja maistamalla.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!