Kasvispaella
Kasvispaella

Kasvispaella

Tämä herkullinen kasvispaella on mainio arkiruoka, sillä siitä riittää isollekin joukolle. Felix majoneesien avulla saat lisämaustetta ateriaasi, kokeile mikä kastike sinun mielestä sopii reseptiin!
No ratings yet
Ruokalaji Kasvisruoat, Lämpimät ruoat, Street kitchen
Annosmäärä 5

Ainesosat
  

  • 600 g riisiä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista paprikaa
  • 80 g manteleita
  • 250 g maissia
  • 250 g herneitä (tuoreena, pakasteena, säilykkeenä)
  • 2 rkl curryjauhetta
  • 1 rkl kurkumaa
  • 2 punaista chiliä
  • 1-2 rkl paprikajauhetta
  • 500 g vegaanista rouhetta (esim. soijarouhe)
  • 5 sitruunaa
  • kevätsipulia
  • tuoreita yrttejä
  • Felix-majoneesia oman maun mukaan
  • suolaa
  • pippuria

Ohjeet
 

  • Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuullota oliiviöljyssä 1 hienonnettu sipuli, 3 puristettua valkosipulinkynttä, 1½ hienonnettua paprikaa ja mantelit. Lisää curry, kurkuma ja paprikajauhe.
  • Lisää riisi, maissi, herneet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita keskenään vegaaninen rouhe, 1 hienonnettu sipuli, 3 puristettua valkosipulinkynttä, 1/2 hienonnettua paprikaa, 1/2 jauhettua chiliä, paprikajauhe, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista niitä uunissa 200 °C, kunnes ne ovat kypsiä.
  • Puolita sitruunat ja paista uunissa tai grillaa leikkuupinnat kauniin ruskeaksi. Tarjoile paella grillattujen sitruunoiden ja tuoreiden yrttien kanssa.