Imelletty perunalaatikko
Joulupöydän laatikoiden klassikko: imelletty perunalaatikko. Imelletty perunalaatikko kuuluukin moneen perinteiseen joulupöytään. Tällä yksinkertaisella ohjeella saat valmistettua joulun perinneherkun helposti. Vinkki: valmista joulun laatikot jo hyvissä ajoin pakkaseen ja vältä joulun kiire!
4.10 from 10 votes
Ruokalaji Joulu
Annosmäärä 8
Ainesosat
- 5 dl vettä
- 5 dl maitoa
- 1 pkt Felix Perunamuusia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ¼ dl tummaa siirappia
- 1-2 dl maitoa
- ripaus suolaa
PINNALLE
- 30 g voita tai margariinia
- 2 rkl tummaa siirappia
Ohjeet
- Kuumenna nesteet. Lisää perunamuusijauhe ja vehnäjauhot joukkoon hyvin sekoittaen. Mausta siirapilla. Anna muusin imeltyä lämpimässä paikassa 2 - 3 tuntia.
- Lisää muusiin maitoa niin, että saat mieleisesi rakenteen. Mausta ripauksella suolaa. Kaada muusi vuokaan, mutta älä täytä piripintaan vaan jätä kuohumisvaraa. Viimeistele pinta voilla tai margariinilla ja siirappiraidoilla. Paista 150 °C noin 75 - 90 minuuttia.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!