Juustoinen lihamakaronilaatikko
Perinteinen makaronilaatikko on kaikkien arkiruokien klassikko! Makaronilaatikon päälle ripoteltu juustoraaste antaa paistetulle pinnalle ihanan rapsakan maun. Katso alta vinkit myös kanamunattoman makaronilaatikon tekemiseen. Tämä takuuvarma arjen pelastaja maistuu parhaiten tietysti Felix ketsupin kanssa. Nappaa makaronilaatikon ohje alta ja sitten kokkailemaan!
No ratings yet
Kokkausaika 1 hour hr
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 6
Ainesosat
Ainekset
- 9 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 pss makaroneja (400g)
- 1 dl sipulikuutioita
- 1 tl ruohittua mustapippuria
- 1 tl yrttimaustesekoitusta
- 1 pss juustoraastetta
MUNAMAITO
- 1 l maitoa
- 3 kananmunaa
LISUKKEEKSI
Ohjeet
- Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi, lisää makaronit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pari kertaa keittämisen aikana. Älä valuta.
- Ruskista jauheliha ja sipulikuutiot muruksi paistinpannussa. Mausta lihamurut ja sekoita ne makaroneihin. Voitele 3 litran uunivuoka. Kaada puolet liha-makaroniseoksesta vuokaan, ripottele puolet juustoraasteesta päälle ja valuta loput seoksesta juustoraasteen päälle vuokaan.
- Sekoita maito ja kananmunat. Kaada munamaito vuokaan ja ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.Paista 200 °C noin 50 minuuttia. Sammuta virta ja avaa uuninluukku. Anna makaronilaatikon muhia avoimessa uunissa 10 – 15 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa Felix Tomaattiketchupin ja raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki!
Kananmunaton makaronilaatikko
Tee laatikko edellisen ohjeen mukaan, mutta korvaa munamaidon kananmunat 3 – 4 rkl:lla vehnäjauhoja.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!